Openluchtvoorstelling Heksen in Akkrum

Akkrum krijgt een tweede openluchtspel: Heksen. Na het succes van het iepenloftspul ‘De dream fan Akkrum’ in 2014 is het volgens het bestuur van Dreamteater Akkrum hoog tijd voor weer een groots opgezette openluchtvoorstelling.


Opnieuw is de tuin van het monumentale wooncomplex Coopersburg de locatie, waar Dreamteater Akkrum op 21, 22, 23, en 24 september 2023 deze familievoorstelling speelt.

Het openluchtspel is gebaseerd op het boek Heksen van de Britse kinderboekenschrijver Roald Dahl (1916-1990). Dahl schreef zowel boeken voor kinderen als volwassenen. Hij behoort nog steeds tot een van de beste en beroemdste kinderboekenschrijvers van de wereld.


Voor het openluchtspel Heksen in Akkrum is regisseur Job de Roo uit Leeuwarden aangetrokken. De Roo heeft veel ervaring als theatermaker, zowel in Noord-Nederland als in Duitsland. Hij heeft onder andere meegewerkt aan de succesvolle voorstelling Holstmeer over het leven achter de gevangenismuren van De Marwei in Leeuwarden. Hij was co-regisseur van de voorstelling ‘De Joodse Bruiloft’ en regisseerde verschillende openluchtspelen in Friesland. Dit jaar won hij met het iepenloftspul Peer Gynt een Gouden Gurbe voor het beste ‘iepenloftspul’ en de beste hoofdrolspeler.


Job de Roo maakt vooral, maar ook het liefst, theater op buitenlocaties. Hij was dan ook meteen enthousiast toen hij voor het eerst door de tuin van Coopersburg liep. Voor hem heeft deze locatie de juiste sfeer om de Heksen in Akkrum tot leven te brengen, en een bijzonder spektakel neer te zetten.


In samenwerking met de spelers van Dreamteater zal Job de Roo van twee Engelse scripts van Heksen een Friestalige versie maken. De repetities gaan in januari van start.

 

2014 - Het eerste iepenloftspul 'Akkrumer Dream' met Yteke van der Wal in de hoofdrol als Puk.

iconen-web-stiper-wit

Sponsorpakket

De Stiper

U ondersteunt met 10 euro per jaar Dreamteater Akkrum.

 

Doneer

iconen-web-klub50-wit

Sponsorpakket 

De club van 50

U ondersteunt met 50 euro per jaar Dreamteater Akkrum.

 

Doneer