Op zaterdag 21 september 2019 heeft er een theaterfestival plaatsgevonden met optredens op zo’n zeventien locaties langs de Kunstroute in Akkrum. Koren, zangers, musici, dansers en straatartiesten komen met hun eigen voorstelling bij de kunstwerken, die sinds het voorjaar worden tentoongesteld. De organisatie is in handen van het Akkrumer Dreamteater.

 

Van 11.00 tot 16.00 uur is er een programma, dat per locatie verschillend is. De tijdstippen van de optredens variëren, maar de hele dag door is er van alles te beleven. De artiesten hebben elk een van de kunstwerken in Akkrum geadopteerd. In de meeste gevallen worden de optredens op het kunstwerk zelf gebaseerd.  Langs de kunstroute in Akkrum hangen 22 doeken in de buitenlucht, nog eens veertien doeken staan rond jachthaven Tusken de Marren. De vier kilometer lange route dwars door Akkrum kan wandelend worden afgelegd.

 

Centraal startpunt is de Tsjerkebleek, pal naast de Terptsjerke in Akkrum. Gedurende de hele dag vinden daar allerlei activiteiten plaats. Het kinderkunstatelier “Maak je meesterwerk” staat onder leiding van schilderes Denise Visser uit Nes.  Acts en theater passend bij het thema kunst en figuranten bv. verkleed als kunstenaar, Rembrandt of levend beeld, vormen een prachtige aanvulling, aldus de organisatoren.

Tijdens de duur van het Theaterfestival Akkrum kunnen bezoekers in zalencentrum De Lantearne op een groot scherm een bijzondere presentatie zien. Kunstfotografen, die hun werk langs de kunstroute hebben hangen, zijn gevraagd om op hun geheel eigen wijze op een van de doeken langs de route te reageren.